21.3.08
Παραλία Θεσσαλονίκης
Στις 13 Ιανουαρίου 2008 δημοσιεύτηκε στην Μακεδονία άρθρο που αναφερόταν στα έργα της Παραλίας Θσσαλονίκης και μας πληροφορούσε ότι τα έργα επρόκειτο να έχουν τελειώσει μέχρι και τον Μάρτιο. Τίποτα όμως δεν φαίνεται να βγήκε αληθινό σχετικά με τις ημερομηνίες παράδοσης του έργου όσον αφορά τις εξαγγελίες στον τύπο και τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα το κείμενο έλεγε "Τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να αποδοθεί στη χρήση των Θεσσαλονικέων η περιοχή της νέας παραλίας, όπου εξελίσσονται εργασίες ανάπλασης. Στη νέα εικόνα, την οποία αποκτά σταδιακά το παραλιακό μέτωπο της πόλης, κυριαρχούν το πράσινο, το υγρό στοιχείο αλλά και οι χρήσεις πολιτισμού και άθλησης. ". Στη συνέχεια το άρθρο αναφερόταν σε λεπτομέρειες σχετικά με το έργο "Αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για τη διαμόρφωση πέντε θεματικών πάρκων, στο τμήμα της παραλίας από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής μέχρι και τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστα Εγγλέζο, στην έκταση των 77 στρεμμάτων, την οποία καλύπτει το συγκεκριμένο τμήμα της νέας παραλίας, δημιουργούνται πεζόδρομοι συνολικής επιφάνειας 52.900 τ.μ., χώροι πρασίνου 23.000 τ.μ. και επιφάνειες νερού 1.000 τ.μ."
Κάθε χρόνο ακούγονταν από εξαγγελίες του δημάρχου ότι τα έργα τελειώνουν σε έξι μήνες. Μετά από έξι μήνες το ίδιο. Μετά από άλλους έξι μήνες το ίδιο.
Τώρα έχει ήδη ανοίξει ο καιρός. Έχει μπει ο Μάρτιος. Σε λίγο φεύγει κι αυτός. Τα έργα δεν τελείωσαν. Η παραλία δεν άνοιξε και όλοι όσοι συνηθίζαμε να πηγαίνουμε για καφέ στις καφετέριες κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και το Ποσειδώνιο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά τις μπλε λαμαρίνες που θα μας κόβουν εκτός από το θαλασσινό αεράκι της άνοιξης και τη θαυμάσια θέα του Θερμαϊκού.
Από την άλλη πλευρά με τα έργα της παραλίας να βρίσκονται συνέχεια σε εκρεμμότητα οι καφετέριες έχασαν την πληθωρική πελατεία τους.
Οι πολίτες που ζουν στις περιοχές της Ανάληψης, Μαρτίου, Τούμπα έχουν σαν εναλλακτική λύση και τις παραλιακές καφετέριες της Αρετσούς, καθώς και του κέντρου της πόλης. Εκείνοι όμως που πραγματικά δεν έχουν περιθώριο επιλογής είναι οι υπέργηροι, οι ανάπηροι, οι γυναίκες με τα παιδιά τους στα καροτσάκια ακόμη και τα παιδιά του δημοτικού, οι ποδηλάτες δεν θα έχουν πρόσβαση στην παραλιακή. Θα είναι υποχρεωμένοι για άλλο ένα καλοκαίρι να πνίγονται στη σκόνη της πόλης χωρίς να έχουν διέξοδο σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου