1.6.11

Τα μεταλλαγμένα προϊόντα και το πρόβλημα της επιλογής

Τον τελευταίο καιρό δεν ασχοληθήκαμε επισταμένα με το θέμα των μεταλλαγμένων, καθώς δεν υπήρχαν και πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε ή δεν ήταν προτεραιότητα. Τι γίνεται όμως όταν αυτό γίνεται μέρος της ζωής μας;

Μέχρι στιγμής δεν αγόραζα κάποια συγκεκριμένα προϊόντα, γιατί υπήρχε η ενημέρωση ότι χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα. Αγόραζα κάποιας άλλης εταιρίας. Υπήρχε επιλογή. Τώρα με τον κίνδυνο οι μικρότερες εταιρίες να κλείσουν λόγω ανταγωνισμού ή λόγω και μόνο της κρίσης, ή άλλων θεμάτων, όπως οι νέοι νόμοι που αφορούν την ελεύθερη είσοδο των μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ευρώπη (μεγάλες πιέσεις ασκούνται από τον λεγόμενο παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου - που μόνο οργανισμός δεν είναι παρά μάλλον παρακλάδι των πολυεθνικών συμφερόντων), αρχίζω και στερούμαι το δικαίωμα στην επιλογή.

Σήμερα πήγα στην υπεραγορά (s.market) και είχε προϊόντα από το εξωτερικό (σίγουρα μεταλλαγμένα ή αγνώστου προελεύσεως) και από Ελλάδα μόνο εταιρίες που χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, σύμφωνα με λίστα της greenpeace, που είδα στη συνέχεια στο πλαίσιο της έρευνάς μου.

Δεν υπήρχε επιλογή;

Τώρα που το σκέφτομαι θα κάνω την εξής επιλογή. Θα τα συνοδεύω, όπως έκαναν οι γονείς μου, με τυράκι, όσο ακόμα είναι κι αυτό ανεξάρτητο από μεταλλαγμένους οργανισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: