16.9.07

Διαγωνισμοί ταινιών μικρού μίκους ακόμη και με κινητό






Στη Δράμα ανοίγει και φέτος τις πύλες του το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους στις 17 - 23 Σεπτεμβρίου.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του 230 ταινίες - σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο- αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και θεματικά αφιερώματα στον κινηματογράφο.



Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας




Επίσης ένα ακόμη φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα γίνει στην Χαλκίδα από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου φιλοδοξεί να γίνει τόπος ουσιαστικής συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών ντοκιμαντέρ τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό.

Σε μια εποχή που το οπτικοακουστικό τοπίο στην χώρα μας κατακλύζεται από ομοιόμορφα προϊόντα, το ελληνικό ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα έγκυρο κοινωνικό βαρόμετρο που διατηρεί, όμως, την αμεσότητα και την πολυμορφία της γραφής των δημιουργών του, θυμίζοντας μας πως ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως τέχνη.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ προσθέτει ένα βήμα προβολής στο πολύ σημαντικό αυτό κινηματογραφικό είδος και φιλοδοξεί να προβάλει κάθε χρόνο ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ντοκιμαντέρ στην ενότητα Πανόραμα. Θα έχει και διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους ενώ θα δώσει έμφαση στην ανεξάρτητη παραγωγή δημιουργικών ντοκιμαντέρ, καθώς και στις συμπαραγωγές με Δημόσιους και άλλους φορείς.

Επίσης προβλέπεται και το τμήμα Μονοπλάνο με τίτλο "Η Πιο Μικρή Ταινία Του Κόσμου" στο οποίο θα μπορεί να πάρει μέρος καθένας -επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ανεξαρτήτως ηλικίας- που θέλει να παρουσιάσει ό,τι περιλαμβάνει μια συνεχής εγγραφή κινούμενης εικόνας, είτε με μηχανής λήψης εικόνων, είτε με κάμερα κινητού τηλεφώνου είτε με μια ψηφιακή μηχανή μεγάλη ή τσέπης.
Πηγή: http://www.koyinta.gr, http://www.bingbang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: