4.8.10

Διαδίκτυο - Παν μέτρον άριστον

Τους τελευταίους μήνες υπάρχουν αντιδράσεις σχετικά με την ελευθερία η οποία υπάρχει στα blogs και κάποιες φορές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν σχέση με την διασταύρωση των πληροφοριών ή την άνεση με την οποία εκφράζουν την άποψή τους δημοσιογράφοι και μη.
Αναρωτιέμαι όμως από πότε όμως βάζουμε όρια στην ελευθερία της έκφρασης; Από τη στιγμή που θίγεται η ελευθερία κάποιου άλλου. Με αυτή τη λογική λοιπόν, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θίγονται άτομα από τη δημοσίευση των πληροφοριών δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί ο νόμος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο μέσο. Και από όσο ξέρουμε υπάρχει νόμος όχι μόνο για όσα γράφονται αλλά και για όσα λέγονται, και είναι εύκολο κάποιος να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, εφόσον θίγεται το άτομό του από ύβρεις ή ψευδείς πληροφορίες. Εξάλλου στο διαδίκτυο οι αποδείξεις για το οποιοδήποτε παράπτωμα συνήθως εξακολουθούν να υπάρχουν και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που γράφεται οτιδήποτε.
Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να επιβάλουμε περιορισμούς σε ένα μέσο έκφρασης, αφού ήδη υπάρχουν οι νόμοι που προστατεύουν την ακεραιότητα του ατόμου, όπως και την ελευθερία της έκφρασης. Παν μέτρον άριστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: