17.12.09

Βιβλίο: Ιώβ, η ζωή και τα πάθη του



ΙΩΒ

η ζωή και τα πάθη του
Βασ. Μουστάκη (διδ. Θεολογίας)
"Αποστολική Διακονία"
ISBN 960-315-032-0

Ένα βιβλίο, που διάβασα πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, χρειάστηκα σήμερα να ξαναπιάσω και να διαβάσω κάποιες σελίδες του. Είναι εντυπωσιακό πόσο διαχρονικές είναι οι αξίες που διδάσκει, πολύτιμο εφόδιο στην ψυχική και πνευματική μας πρόοδο. Αυτό το βιβλίο θα μπορούσατε ίσως να κάνετε δώρο στους φίλους και συγγενείς σας με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντί για κάποιο άλλο δώρο που θα πεταχτεί σε μια άκρη μετά την περίοδο των γιορτών...
Παραθέτω ένα κομμάτι από το κείμενο που βρίσκεται στο οπισθόφυλλο:
"Η πιο υψηλή ποίηση της Παλαιάς Διαθήκης, αν εξαιρέσει ίσως κανείς ορισμένα τμήματα του Ψαλτηρίου, του Άσματος και των Προφητών, βρίσκεται στο βιβλίο του Ιώβ. Αλλά και το θέμα του βιβλίου αυτού είναι εξαιρετικά μεγάλο και βαθύ: ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στο περιούσιο έθνος, τον Ισραήλ, δέχεται τις φοβερές θλίψεις που επιτρέπει ο Θεός να έλθουν εναντίον του, χωρίς να χάσει την υπομονή του. Και αναδείχνεται έτσι πρότυπο της καρτερίας και της αφοσιώσεως στο θείο θέλημα. Είναι ο πολύαθλος Ιώβ, ένας δίκαιος από τον θύραθεν κόσμο, στολίδι λαμπρό της θείας Αποκαλύψεως, δίδαγμα για τους πιστούς όλων των αιώνων, πριν και μετά Χριστόν."
Εύχομαι καλή ανάγνωση σε όσους το αποκτήσουν και καλές γιορτές με αγάπη και υπομονή στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: